Skotland - mandag den 21. september 2009


Fra Skotland til Danmark

Tilbage

Rygsækkene var hurtigt pakket og vores værter serverede fuld morgenmad, selv om vi satte os til bordet en halv time før deres normale åbningstid. Sikke en fin service!

Kl. 8:15 var der afgang mod Waverly Station. Vi gik langs Princess Street, der var lukket fordi de var ved at lægge skinner til sporvogne. Ekspresbussen til lufthavnen holdt klar og vi kørte afsted lige så snart vi var ombord. Så gik det bare derudaf mod lufthavnen og vi blev enige om, at flyveturen umuligt kunne blive værre end denne mere eller mindre hæsblæsende tur gennem Edinburgs småujævne gader.

I lufthavnen var der forbavsende mange mennesker og vi måtte vente ca. en halv time, før Ryanair ville checke os ind. De havde lige et par andre flyafgange, der skulle til først. Tænk, så kunne vi have sovet en halv time længere. Det var et stort minus til arrangøren, der nød sin evne til at stå ret op og ned og meditere.

Vel inde gennem diverse sikkerhedskontroller nåede vi en kop god kaffe, før jagten på køen ved gate 21 satte ind. Mens vi stod i kø, ankom vores fly. Det går godtnok stærkt med at få tømt og fyldt Ryanairs fly. De spilder ikke tiden i lufthavnen men pengene tjenes jo også kun, når flyet er i luften.

Lidt varm mad og kold vand udgjorde det for dagens frokost, mens vi fløj mod Billund.

Vi var alle trætte g mætte af oplevelser. Det havde været 6 forholdsvis hektiske dage. Til arrangørens forsvar skal lyde, at programmet klappede fint (bortset fra for lidt nattesøvn den sidste nat). Det er dejligt, når der bliver lagt et stykke arbejde i forberedelserne til en tur - at man så kan opleve, at det hele bare lykkes. Ikke mindst på grund af de offentlige transportmidler i Skotland bare fungerer. Og at vejret virkelig har været med os. Det virkede til, at alle havde haft en god tur.

Og jeg er sikker på, at vi ikke er færdig med Skotland. Det er et dejligt land med en fantastisk varieret natur. Når man rejser i en større flok er det begrænset, hvor meget man får trænet sit engelske i samtale med andre, men det må vi have til gode til næste gang.

Jeg kunne godt tænke mig at se tatooet i Edinburgh og bruge nogle dage i Fort William. Vores vært i Edinburgh fortalte, at det også er fot længere nordpå så måske skal det også prøves af. I Edinburgh vil jeg ikke tøve med at booke ind på Casle View Guesthouse. Centralt og med hyggelige værelser.

Men først skal vi lige til Thailand og Norge. Uha, hvor er det dejligt at have et par rejser på opslagstavlen :)

1
2
3